Η αρωματοθεραπεία είναι η επιστήμη που αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, προκειμένου να διατηρήσει και να βελτιώσει την ομορφιά, την υγεία και την διάθεση του ανθρώπου. Επιδρά στον οργανισμό με τρόπο φυσικό και ολιστικό, αποκαθιστώντας την ισορροπία στο σώμα, στο πνέυμα και στα συναισθήματα.

 

 

Τα αιθέρια έλαια είναι φυσικά αποστάγματα αρωματικών φυτών και βοτάνων. Θεωρούνται η «ψυχή» των φυτών και σε αυτά οφείλονται το χαρακτηριστικό άρωμα και η γεύση του κάθε φυτού. Λαμβάνονται από διάφορα μέρη του φυτού, τα άνθη, τα φύλλα, τους καρπούς, τον κορμό ή την ρίζα. Είναι ιδιαίτερα διεισδυτικά και εισχωρούν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας. Επίσης είναι πτητικά, δηλαδή εξατμίζονται γρήγορα και φτάνουν μέσω της όσφρησης στα κέντρα του εγκεφάλου, επηρεάζοντας τον ψυχισμό και την διάθεσή μας. Όταν απορροφηθούν από τον οργανισμό, ανάλογα με τις ιδιότητες του κάθε αιθέριου ελαίου, χαλαρώνουν και ηρεμούν ή τονώνουν και αναζωογονούν.

 

Η αρωματοθεραπεία προσφέρει εύκολους και φυσικούς τρόπους βελτίωσης της ποιότητας ζωής. Συμβάλει στην καλύτερη υγεία γιατί τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα σύστημα και βοηθάει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, φέρνοντας σε ισορροπία το σώμα και το πνεύμα. Επίσης, πολλά αιθέρια χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά για πρώτες βοήθειες, τσιμπήματα, πληγές, εγκαύματα, κλπ. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η δράση της αρωματοθεραπείας στην διαχείριση του στρες, που αποτελεί το κύριο αίτιο για τις περισσότερες ασθένειες, σωματικές και ψυχικές. Η συχνή χρήση των αιθέριων ελαίων μπορεί να βοηθήσει σηματικά στην μείωση του άγχους και της έντασης.

 

Τα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να επηρεάσουν σημαντικά την διάθεσή μας και μας βοηθούν να ελέγξουμε τα συναισθήματα μας . Κάποια βελτιώνουν τη διάθεσή μας και μας γεμίζουν με ενέργεια, κάποια άλλα μας χαλαρώνουν ή φέρνουν ισορροπία.
Μια άλλη πολύ διαδεδομένη χρήση της αρωματοθεραπείας είναι η καλλυντική περιποίηση. Τα αιθέρια έλαια είναι ένας φυσικός τρόπος διατήρησης της καλής υγείας και της ομορφιάς του δέρματος, των μαλλιών και του σώματος. Ιδανικά για όλους τους τύπους επιδερμίδας, για γυναίκες και για άνδρες, χαρίζουν υγιή όψη, αναζωογονούν το δέρμα και το αφήνουν λείο και απαλό.

 

Χρήσεις
Η αρωματοθεραπεία βρίσκει παρα πολλές εφαρμογές στην καθημερινή ζωή. Μπορείτε με ασφάλεια να κάνετε χρήση της αρωματοθεραπείας στο σπίτι σας ακολουθώντας κάποιες απλές οδηγίες. Πειραματιστείτε με τα αιθέρια έλαια και τις χρήσεις τους, ανακαλύψτε ποιά από αυτά ταιριάζουν περισσότερο στην ιδιοσυγκρασία και στις ανάγκες σας και βάλτε τα στην καθημερινή σας ζωή.

Παρακάτω αναφέρονται μερικές από τις κυριότερες χρήσεις των αιθέριων ελαίων.

 • Αρωματισμός χώρου Συσκευή αρωματισμού χώρου
  Στο καλοριφέρ
  Στο τζάκι
 • Στο μπάνιο Μπάνιο
  Ποδόλουτρο
  Στο ντούς
  Στη σάουνα
 • Εισπνοές Εισπνοές ατμού
  Εισπνοές από χαρτομάντηλο ή κατευθείαν από το μπουκάλι
  Στο μαξιλάρι
  Άρωμα
 • Κομπρέσσες (ζεστές-κρύες)
 • Στοματική υγιεινή Γαργάρες ή στοματικές πλύσεις
 • Περοιποίηση επιδερμίδας
 • Μαλλιά Μασάζ και περιποίηση κεφαλιού
  Σε βούρτσα μαλλιών
 • Μέσα στο σπίτι Γενική καθαριότητα
  Σπρεϊ χώρου και καθαριστικό γενικής χρήσης
  Αποσμητικό ντουλάπας, συρταριών
 • Μαγειρική

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρήσεις παρακαλώ επικοινωνήστε με το φαρμακείο στo τηλέφωνο 210-3802220 ή στο e-mail επικοινωνίας info@e-pharmakon.gr .

 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ ΓΕΡΑΝΙ

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ