Δημοσιεύτηκε 3/9/2014

 

Βρείτε όλα τα προιόντα μας με Cranberry ΕΔΩ

 

 

Τα cranberries είναι μικροί κόκκινοι καρποί που καλλιεργούνται σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, όπως η βόρεια Αμερική. Εκτός από την υπέροχη γλυκόξινη γεύση που έχουν, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα πολύτιμα συστατικά.

 

Εχθρός των λοιμώξεων και όχι μόνο

Το cranberry περιέχει προανθοκυανιδίνες, ουσίες που εμποδίζουν την προσκόλληση των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης. Ένα με δύο ποτήρια χυμού cranberry την ημέρα συμβάλλουν στην πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις γυναίκες που ταλαιπωρούνται περισσότερο από τέτοια προβλήματα.

Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι τα οφέλη των cranberries για την υγεία είναι πολύ περισσότερα, καθώς περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν τον οργανισμό να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες, επιβραδύνοντας έτσι τη διαδικασία της γήρανσης.

Επίσης, η κατανάλωση cranberries σε συστηματική βάση συμβάλλει στην καταπολέμηση προβλημάτων των δοντιών, όπως η τερηδόνα και η βακτηριακή πλάκα.

 

Γευστικός σύμμαχος της υγείας

Καθώς τα κράνμπερι δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά, έχουν λίγες θερμίδες και πολύ χαμηλά επίπεδα νατρίου, μπορούν κάλλιστα να ενταχθούν στην καθημερινή σας διατροφή. Για να ωφεληθείτε από τις ευεργετικές ιδιότητές τους, βάλτε στο διαιτολόγιό σας προϊόντα από αυθεντικό cranberry. Στα καταστήματα θα βρείτε καρπούς με παρεμφερή όψη (όπως το κράνο, ή το σμέουρο), που δεν έχουν όμως την ίδια διατροφική αξία.

Στο site της OceanSpray http://www.oceanspray.gr/ θα ανακαλύψετε ξεχωριστές ιδέες και πρωτότυπους συνδυασμούς, ώστε να απολαμβάνετε τη γεύση του αυθεντικού cranberry όλο το χρόνο.

 

Πηγή: http://www.onmed.gr/